תלמידי תכנית רמה ה-ו
מגיעים ליום העשרה שבועי (במקום יום לימודים בשעות הבוקר). הם לומדים תכניות מתחומי המדעים האמנויות וההומניסטיקה בתכנית ספירלית הנבנית מגיל הגן ועד סיום התכניות השונות. בין הקורסים השונים ניתן למצוא תחומים כמו ג'אגלינג, פילוסופיה ביולוגיה ימית, לוגיקה עיצוב בתלת מימד, על החלל ועוד.. הלמידה נעשית בקבוצות קטנות עם מורים מומחים הבאים מתחומי הדעת השונים הבונים את תכנית הלימודים בהתאמה לתלמידים מחוננים ולצרכיהם ההתפתחותיים. במהלך הלימודים התלמידים מעמיקים בפרויקטים מיוחדים הן כיתתיים והן אישיים ומרחיבים את תחומי הדעת אליהם נחשפו.
תלמידי רמה ז-ט (חטיבה) לומדים ביחד עם תלמידי החטיבה בתכנית רום בימי רביעי אחה"צ.
ביחד קבוצה סקרנית פוגשת תחומי דעת חדשים או מוכרים במבט אחר, נבחן הכל במבט רב תחומי. השנה נעסוק באקולוגיה, באדם וסביבתו, גם ברמה המדעית אבל גם נבחן מה משמעות האחריות שלנו.בעולם. מהמאקרו נכנס למיקרו שלנו כבני אדם- למח המרתק, לנבכי החידה הגדולה. איך המח משפיע על הבנת שפה, על תקשורת, על הרבה דברים אליהם אנו מתייחסים כמובנים מאליהם.
שיעורים
שכבות ה-ו
ג'אגלינג -"חכמת הגוף" - מיקי חומה
בתקופה זו אנחנו נדרשים לגמישות ויצירתיות כדי להעביר שיעורים בהוראה מרחוק, במיוחד כשנדרש ציוד לקורס. יחד עם זאת, נוצרת כאן הזדמנות לחשיבה ועשייה אחרת בה מועברת לתלמידים יותר אחריות לתהליך הלמידה המאפשרת להם להיות עצמאיים יותר, כאלה שמחליטים בעצמם מה מעניין אותם ללמוד, מציבים לעצמם משימות ויעדים ובעזרת הכוונה מהמנחה מגיעים ליעדים שהציבו לעצמם.
ברור שהשיעורים יהיו שונים היות ונוכל לעבוד עם שלושה עד ארבעה אביזרי ג'אגלינג בלבד (כדורים, פוייז, איזון ועוד). אך בכל חסרון קיים גם יתרון. את אביזרי הג'אגלינג התלמידים יצרו בעצמם בהנחייתי, באמצעות ערכה מוכנה שיקבלו כל תלמידי הקורס. כמו כן, מתוך חשיבה יצירתית נגלה שניתן ליצור מגוון של שילובים גם בין שלושה אביזרי ג'אגלינג שונים כך שצמצום האפשרויות (במספר האביזרים) יכול להיות קרקע פורייה ליצירתיות והעמקה.
בעבודה בזום תהיה גם חלוקה לקבוצות קטנות יותר לפי תחומי העניין כדי שאוכל להגיע להכוונה יותר אינטימית עם כל תלמיד.
"מתחילים לדבר ערבית"- אדית חגי
חשיפת התלמידים לשפה הערבית ותרבותה, הנגשת השפה והקניית כלים בסיסיים לתקשורת בערבית דרך משחקים, דיאלוגים ועידוד השיח ופעילויות חוויתיות ומעשירות אחרות.
מאחר שתרבות הינה חלק בלתי נפרד מן השפה, נבין יחד מי מדבר ערבית בישראל ובמזרח התיכון ולמה חשוב לדעת ערבית בישראל .נכיר ברכות ופתגמים שגורים בלשון ערב, לצד סיפורים ושירים.
צבע בתנועה - חבי קצלסקי
בקרוב יעלה תקציר...
לשחק ב- AI בתבונה - עופר זק ונוי ברק
בקרוב יעלה תקציר...
על החלל- טל ענבר
איך בונים חללית? מה זה טיל? איך שומרים על חייהם של אסטרונאוטים בחלל? איך מתכננים משימות חלל?
הקורס יציג בפני המשתתפים בו את העולם המרתק של משימות חלל, דרך הפן ההנדסי, תכנוני ויצירתי, כמו גם ההיבטים הניהוליים והאתגרים הבלתי צפויים של הפעילות בחלל.
נכיר משימות חלל בולטות, ונבחן כיצד ניגשו מהנדסי חלל ממדינות שונות לפתור בעיות זהות - בדרכים מגוונות. נציץ אל העתיד ונראה אילו משימות חלל מתוכננות לעשור הבא.
במהלך הקורס נתנסה במשימות תכנון ופתרון בעיות מורכבות תוך עבודת צוות, המזכירה את אופן העבודה של אנשי פיתוח בתחום החלל
עיצוב בתלת מימד- ענבל צייזלר
הדפסה תלת מימדית היא טכנולוגית העתיד שכבר עכשיו נמצאת בהישג ידינו.
כמעט כמו במעשה קסמים, כיום ניתן להדפיס בתלת מימד צורות ומוצרים העולים בדימיוננו, אך כיצד עושים זאת?
בקורס נלמד את יסודות המידול התלת מימדי וכיצד להפוך רעיון למוצר תלת מימדי מודפס.
נכיר את טכנולוגית ההדפסה, כיצד היא פועלת, יתרונותיה וחסרונותיה ואיך אנו יכולים לעשות בה שימוש לצרכינו.
נלמד למדל בתוכנת טינקרקאד, בעזרתה נבנה מוצרים ומשחקים מקוריים פרי תכנונכם אותם נדפיס בתלת מימד.
תכנות - יוסי ירון
במהלך הסדנא נלמד את יסודות התכנות, בשיטת לימוד חווייתית ומהנה, באמצעות שפת התכנות ALICE . שפה זו מאפשרת תכנות של אנימציות תלת-מימדיות באיכות גבוהה, תוך שימוש בסביבת תכנות גרפית ואינטואיטיבית.
נעסוק בבניית קליפים של אנימציה תלת-מימדית ומשחקי מחשב בסיסיים. במהלך בניית הקליפים נלמד עקרונות ויסודות בתכנות והנדסת תוכנה (תכנות מונחה עצמים, תנאים, לולאות, פרוצדורות ופונקציות, תכנות אינטראקטיבי ו-events) וכן עקרונות של גרפיקה תלת-מימדית (תנועה, תאורה, מצלמות וכו').
סביבת התכנות של ALICE היא חינמית, וניתנת להורדה והתקנה באופן חוקי גם בבתי התלמידים, מה שיאפשר למעוניינים בכך להמשיך ולעבוד על הקליפים והמשחקים גם בבית.
שפת ALICE פותחה באוניברסיטת קרנגי-מלון בארה"ב, מתוך מטרה מוצהרת להפוך את לימודי מדעי המחשב לחווייתיים ואטרקטיביים לתלמידים.
נגד הזרם - יאן רוזן
בקורס זה נלמד על הים והאוקיינוסים. נחשוף את הצדדים הפיסיקליים והכימיים של הים ונכיר את הסביבה הימית והיצורים החיים בה. כמו-כן, נבין את השפעות האדם על האקולוגיה המורכבת של הים ואת חשיבותה לכלל החיים בכדור הארץ ולאדם בפרט. השיעורים ילוו במצגות, סרטונים ובניסויים במעבדה.
שכבות ז-ט (חטיבת ביניים משותפת לרמה ורום)
רכז כתות ז-ט- גיא מור
אקולוגיה - יותם בר
מהיכן מגיע המידע אל ספרי הזואולוגיה? ומדוע יש כל כך הרבה דברים שעדיין איננו יודעים?
בקורס נגלה מה אנו יועדים על בעלי חיים, על מערכות היחסים וההתנהגות שלהם, ולא פחות חשוב מכך, נקבל כלים להגדיר מה איננו יודעים, וכיצד נגשר על פערים אלו. נחקור, נלמד ונגלה באילו דרכים משתלב עולם בעלי החיים בזה האנושי, נתרגל דרכי התבוננות חדשות בטבע המשולב בעולם בני האדם, וכמובן, נבדוק האם, וכיצד כל זה משמעותי עבור כל אחד ואחת מאיתנו.
המפגשים יסובו סביב מקרי בוחן אקולוגים אמיתיים ויגעו בנושאי אבולוציה, תקשורת והתנהגות בעלי חיים, ויילמדו בלמידה היברידית לאורך השנה.
"מפגשים עם המח- משי ג'רסי
בקורס "מפגשים עם המוח" נתעסק באחת החידות הגדולות והמרתקות ביותר: איך המוח
עובד, והופך אותנו למי שאנחנו? נתבונן בשאלה זו דרך נקודות המבט של תחומים שונים
כמו פסיכולוגיה, פילוסופיה, ביולוגיה, בלשנות ואפילו מדעי המחשב. יעניינו אותנו במיוחד
שאלות המחברות את המוח לעולמות אחרים, כמו תקשורת, שפה, ספרות ועוד... בקורס
ננסה לייצר שאלות, ולאו דווקא למצוא תשובות, ואפילו נתנסה במחקר מוח בעצמנו!